-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8826 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

سرّ استحباب انگشتر نقره يا نگين عقيق و فيروزه و... و تأكيد بر استفاده از آن چيست و چه نقشي در دفع چشم زخم و... دارد؟

اسلام و احكام روحبخش آن، به منظور اداره امور زندگي فردي و اجتماعي بشر حتي از بيان كوچكترين مسائل مربوط به آن غافل نبوده، اگر چه ممكن است بشر به فلسفه احكام پي نبرد. چنان كه بسياري از موارد در قوانين بشري، كه مصوب او است يا نسخهها و داروهايي كه پزشكان براي بهبود بيمار تجويز ميكنند، وجود دارد كه ممكن است حكمت آنها را ندانيم، ولي خود را موظف به رعايت ميدانيم، در ميان احكام اسلام نيز موارد بسياري پيدا ميشود كه مؤمنان و مسلمانان هنوز ندانند چرا خدا چنين حكمي (حرام، واجب، مستحب، مكروه و مباح) صادر كرده است. اگر چه به گذشت زمان و پيشرفت علم، برخي از آثار و خواص و حكمتهاي احكام، كشف و روشن گرديد. همانند اين كه از نظر اسلام استفاده مردها از طلا حرام است. اين حكم سابقهاي به عُمر ظهور اسلام دارد، ولي امروزه برخي از دانشمندان دنيا به اين نتيجه رسيدهاند كه طلا اثر منفي بر خون مردان ميگذارد، يا در مورد حرمت خوردن گوشت خوك؛ امروزه دانشمندان ميگويند ميكرب و ويروسي در گوشت خوك وجود دارد كه حتي در صدها درجه حرارت از بين نميرود، يا اثرات منفي رواني همچون بيغيرتي در حفظ نكردن و ناموس دارد. لازم نيست بشر حتماً فلسفه احكام را بداند تا بدان عمل كند، چون دانستن و ندانستن فلسفه احكام جلوي اثرات آنها را نميگيرد.

استحباب استفاده از انگشتر عقيق، فيروزه، و ياقوت هم از اين گونه مسائل است كه روزگاري ممكن بود بشر و مسلمان عادي نداند چه سري در آن است، ولي حقايق براي اولياي دين روشن و مشخص است، مثلاً امام صادق(ع) ميفرمايند: تعجب ميكنم از دستي كه عقيق دارد، اما از درهم و دينار خالي ميشود. پيامبر گرامي اسلام انگشتر عقيق به رنگ سياه در دست ميكرد و فرمود: خواندن دو ركعت نماز با عقيق برابر با هزار ركعت بدون آن است. بزرگان كه چنين توصيه ميفرمودند، به آثار آن علم داشتند. اما چه بسا مردم، ظرفيت درك اين اسرار را نداشتهاند، از اين رو بزرگان بيان نميكردند. دانش امروز بشري در آزمايشگاههاي پيشرفته پي به بعضي اسرار برده است كه شايد براي ما باور كردني نباشد، مثلاً امروز اشعه ليزري حاصل از سنگ عقيق و ياقوت دنيا را دچار حيرت ساخت.(1)

خلاصه همه هستي از ذرات تا كرات، هزاران اسرار دارند كه با هزار زبان براي ما نغمه سرايي ميكنند.

ما سميعيم و بصيريم و هُشيم

با شما نامحرمان ما خامشيم

پينوشتها:

1 - دكتر رضا پاكنژاد، اولين دانشگاه و آخرين پيامبر، ج 16، ص 105.











مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.